Gradaties

We hebben net als vele andere vechtkunsten gradaties. Een beginner begint met een witte gordel. Aan de hand van de technieken die aangeleerd worden kan de meester zien of hij

vooruitgang boekt en examen mag doen voor een andere kleur gordel. Het systeem van gekleurde gordels is ontstaan in de westerse wereld door het feit dat vele vechtsporten competities begonnen te organiseren waar dan min of meer gelijkwaardige tegenstanders het tegen elkaar konden opnemen. Oorspronkelijk was dit nooit het geval.

Er bestond enkel de leerling, meester en grootmeester.


Bij ons zijn de gradaties dus als volgt:

witte gordel (10ekup)
wit-gele gordel (9e Kup)
gele gordel (8e Kup)
geel-groene gordel (7e Kup)
groene gordel (6e Kup)
groen-blauwe gordel (5e Kup)
blauwe gordel (4e Kup)
blauw-rode gordel (3e Kup)
rode gordel (2e Kup)
rood-zwarte gordel (1e Kup)
zwarte gordel

 

Vervolgens beginnen de Dan-graden. De kinderen volgen een aangepast programma en kunnen eveneens een zwart/rode gordel (1e dan jeugd) behalen. Dit houdt in dat ze op hun zwart/rode gordel opnieuw een gekleurd streepje mogen aanbrengen per examen (volwassenen) totdat ze klaar zijn om het Dan- examen van de volwassenen te mogen aanvatten.

Het voordeel hiervan is dat ze reeds door het jeugdprogramma aan te leren een heel sterke basis hebben verworven. Een gedreven beoefenaar heeft toch al snel 6 jaar nodig vooraleer een 1e Dangraad kan behaald worden. De Dan-examens voor de vowassenen vinden plaats bij onze Federatie Eurobudo. Ook is het dragen van een witte gordel enkel toegestaan voor de stichter van een bepaald systeem of bepaalde stijl.


Waar?


*Sporthal Blookberg

Blookbergstraat 3690 Zutendaal


*Budozaal Sporthal de Kommel

Olympialaan 3630 MaasmechelenTrainingsdagen?


Dinsdagen: 18.30u-19.30u

Vrijdagen: 19.00u - 20.00u


Vrijdagen : 17.00u - 18.00u

Info?


Mail: info@hapkidozutendaal.be

Gsm: 0477/52.10.93

Copyright © All Rights Reserved