Algemeen

Algemeen

Doelgroepen Maasmechelen

Kinderen 6 - 18 jaar

Voor de kinderen in het algemeen krijgen de technieken in het Hapkido een sportiever karakter. Het hoofddoel van deze lessen zijn: het hanteren, kanaliseren van de agressie en het aanleren   van de basistechnieken. Ze leren al snel, als men deze technieken gebruikt, ze zich kunnen   verdedigen zonder dat men de aanvallers blijvende letsels toebrengt.

Voor de kinderen vanaf 6 jaar is het belangrijk dat  zij hun evenwicht leren behouden als ze   verplaatsingen  of bepaalde bewegingen leren uitvoeren, waaronder trap en stoottechnieken. Ook wordt er de nadruk op gelegd dat  er in zelfverdediging steeds drie belangrijke principes aan bod komen waaronder:

 

 *verplaatsingen


 *bevrijdingen


 *tegenaanval

 

Kinderen vanaf 12 jaar zullen  stilaan ondervinden dat de agressie zich wendt tegen de agressor. Door de concentratieoefeningen zullen ze leren dat ze hun aandacht op een punt kunnen richten   en dat ze zich door niets meer laten afleiden. Ze zullen geestelijk en lichamelijk sterker worden. Zo krijgen ze het nodige zelfvertrouwen om te kunnen slagen in het dagelijks leven en hun plaats in de maatschappij kunnen innemen. De lessen worden zodanig gegeven dat ieder kind zijn identiteit behoudt en een eigen persoonlijkheid kan opbouwen.

“Vrees niet voor de man met 1000 verschilende technieken maar wel voor de persoon die 1000 keer één techniek heeft beoefend”